fredag 31 maj 2013

Uppdatering!

Ja vad är det dom säger bättre sent än aldrig:) skämt o sido har haft fullt upp och tyvärr väldigt lite tid för bloggen.

Fortsatt fint fiske därute efter både torsk och plattfisk har kommit några fina vitlingar också. Är vädret bra så blir det en tur på sundet i morgon! vad för fiske har vi inte bestämt oss för än.

I Norge och på Nordic Sea Angling camper har fisket kommit i gång riktigt bra. Torskar i vikter upp mot närmare 30 kg, hälleflundror upp till 220 cm, stora rödspättor med mera. Man blir lite småsugen:)
2 meters flundra på väg att säkras, mäktigt!

onsdag 22 maj 2013

Abu Garcia Cup!

Lördagen den 29/6 anordnar Helsingborgsbåtarna Abu Garcia Cup och tävlingsbåt är Vandia turen är mellan 07.00 - 17.00 och kostar 700 kr. Fina priser från Abu Garcia som kommer fördelas på dom största torskarna. Ett väldigt bra initiativ för då kan man släppa tillbaka fisk om man vill. Frukost och lunch till dom tävlande är det med i priset också. En riktigt trevlig dag lär detta bli så vänta inte med anmälningar då platserna kommer att gå åt fort. Mer info hittar ni på www.helsingborgsbatarna.se

Sommartorsken har börjat att komma och flera över 10 kg är fångade redan. Har även varit bra fart på metet med gott om rödspätta! en del fina vitlingar och koljor har också kommit upp. För egen del slött med fisket.
En intressant art på bilden som man kanske får se mer av snart:)

onsdag 15 maj 2013

Blandat fiske!

Dåligt med uppdateringen den sista veckan. Det beror inte på att vi inte fiskat för det har vi gjort! Vi har lagt några kortare pass efter horngäddan både i Öresund och Östersjön. Har haft både bra och dåligt fiske samt både romstinta honor till små pilar. Väldigt svårt att pricka in den dagen/dagarna då man har chans på dom stora. Har blivit någon torsktur också på det grunda med Amigo senast nu i söndags. Bra fiske 93 torskar många hade mellan 5-10 fiskar. Fredrik hade flest han fick 14 st. Fortfarande riktigt bra fiske på det grunda mao. Får se vad det blir för fiske framöver:-)
Anders Olsson har också varit på plats och fick en på 820 gr!

måndag 6 maj 2013

Otroligt bra fiske!

Var ute i går tillsammans med Olle. Efter ett sent besked att det inte blev något jobb så vi drog i hop våra saker och bestämde oss för en tur på det grunda efter torsken! något vi inte skulle ångra. Vi lämna hamnen vid 06.00 ungefär och efter stunds körande så är vi framme på första plasten för dagen. Och vilket fiske det blev för oss! Vi stod och fighta torsk i parti och minut. Vi fiska på djup mellan 4 - 11 meter under dagen och med  60 gr drag hela tiden jag ( Patrik) körde med (krabban) rött med gula prickar prova även med en upphängarfluga gul/röd och den kombination var riktigt hett. Olle växla mellan 2 olika drag under dagen krabban och det orange gnosjö och hade lika bra fiske på båda ungefär. När vi fiskat klart så hade vi fått 72 torskar inga stora men dom flesta låg mellan 1,5 - 4 kg helt otroligt. Det var ett av dom bästa fiske vi haft på grunt vatten. Tilläggas kan att många torskar släpptes tillbaka. Fisket på det grunda är verkligen bra för tillfället och det är ett väldigt kul fiske med lätt utrustning. Har ni inte testat det så rekomenderar vi er att göra det, torskarna är väldigt pigga. Har ni inte utrustning till detta fiske så sväng in om sportfiskegiganten på lundavägen i Malmö där har dom all utrustning som används till detta fiske och dom bjuder även på tips och trix.

Mats Arvattson är i skrivande stund uppe i Havöysund. Han slog till med ett nytt PB i förrgår en vår pigg flundra på 140 cm. Ett stort grattis Mats:)

lördag 4 maj 2013

Ny superpiggvar!

Just när krutröken lagt sig efter Anders fina piggvar så slog i dag Niklas Kolbeck till med en otroligt fin piggvar på grymma 6,43 kg en mer än välförtjänt fisk. Ett stort grattis från oss!!

fredag 3 maj 2013

Rödspätta 1,5 kg!

Årets första storspätta blev i dag fångad från Vandia däck den vägde 1,5 kg och efter mätning och vägning fick den simma tillbaka. Flera stora spättor mellan 1100 - 1500 gr har redan blivit fångade i Öresund i år vad vi har kännedom om! verkar lovande inför hösten. I veckan fick en yrkesfiskare en slätvar på 6,5 kg i sitt garn så dom riktigt stora finns där ute. Är viktigt att släppa dom stora skrubborna, vararna och rödspättorna så vi kan ha ett grymt fiske framöver!!

torsdag 2 maj 2013

Öresund i går!

Vi körde en tur i går tillsammans med Daniel Möller där vitling, horngädda och sandskädda var arter som locka. Vi börja fisket efter vitlingen i början kändes det hett men sen dog strömmen ut och fisket. Vi fick största vitling på 375 gr och mellan 10 - 15 koljor men bara mindre Men glädjande att se att där verkar vara en hel del koljor. Givetvis släpptes samtliga tillbaka igen! Vidare till Kronborg och fiska horngädda men det var bara mindre som behagade att nappa. Vi la ingen tid på sandskäddan direkt. Men vitlingen finns där en båt hade fått 2 st över 800 gr med en topp på fina 1,2 kg så blir nytt försök. Vädret var kanon svaga vindar och sol så en härlig 1:a maj på Öresund.