onsdag 28 april 2010

Rapport från dagens fiske!

Det blev en tur i Norra Öresund i dag då vi hade bestämt oss för att fiska efter rödspätta, skrubba och sandskädda och avsluta med kolja och horngädda. Så blev det först ett besök på båtutlejningen i Helsingör för att handla borstmask. Metet var bra i dag med en blandning av skrubbor, rödspättor och sandskäddor en del fina skrubbor och rödspättor över 5 hg och sandskäddor strax under 4 hg blev det. Men inget riktigt stort av något i dag. Tyvärr fick vi avbryta tidigare så det blev aldrig något fiske efter kolja och horngädda. Men vi hoppas på bra väder till helgen så man kan komma ut på något fiske.

Team Kinnarps Garmin har slagit till med ett nytt Svenskt rekord på blåkäxa ute på 10 gradarn den vägde fina 815 gr och togs av Benny Johansson. Ett stort grattis från Team Poseidon.

Kanonväder !


Men vi måste tyvärr sluta fisket nu. Rapport på hemsidan i kväll.

Fin rödspätta!



Första släppet!


Hyfsad skrubba

På väg ut!



tisdag 27 april 2010

Sundet i morgon!

I morgon blir det en tur på sundet blir mete har varit bra artmete den senaste tiden. Så vi får se vad dagen bjuder på! uppdaterar i från båten i morgon.

måndag 26 april 2010

Fisket i går !


Vår klubbtävling på Tumlaren avgjordes på ett Öresund med sol och svaga vindar samt ett bra fiske. Det blev en jämn tävling där det stod mellan 2 st i slutet och det var Patrik Rickard och Stefan Rosenström båda hade 8 torskar var så vikten fick avgöra. Men Stefan drog längsta strået då han hade en torsk som vägde 4,6 kg. För egen del så blev det 5 torskar och en 4 - 5:e plats och Olle fick 3 st. Sammanlagt på båten i går kom det upp 95 torskar på ca 3 timmars fiske så det var bra fiske och dom torskar jag fick var fulla med krabbor. Flera småbåtar var också ute och jigga på grunt vatten dom hade också ett mycket bra fiske. Så för tillfället är fisket bra på det grunda då torsken fullständigt frossar i krabbor nu. Men som vanligt ligger torsken mellan 1 - 6 kg men bra fart i dom och kul på lätt utrustning.

Vandia var ute på mete i går och dom hade fått 11 arter bla en klorocka och en sjökock ovanlig fisk för att vara i Öresund. Det hade även blivit 10 nya reg på kolja största fina 1,7 kg där dom flesta släpptes tillbaks. Vandia införde förra året också minimått på kolja 45 cm kanske fler turbåtar skulle ta efter Vandia. Även hos vissa småbåtar behövs en skärpning när det gäller släppa tillbaks ovanliga arter.

Prata med Daniel Nilsson i går han hade varit i Danmark och tävlat i artfiske med några kompisar. Och en del fina fiskar hade det blivit på båten så som skrubbor över 1 kg, rödspättor på 1200 - 1300 gr och en massa koljor.

I veckan blir det mete för oss det verkar som det blivit mycket bättre nu än sist vi var ute. Så det blir en meterunda tillsammans med Nordic Sea Anglings guiden Charlie som kommer och hälsar på innan han åker upp till Söröya för att guida.

(På bild överst vår ordförande Micke med sina största för dagen 4,4 - 3,8 kg)

söndag 25 april 2010

Fisket avslutat!


Dags för kaffe/kakor och lite eftersnack. Fisket var bra i dag, rapport på hemsidan i kväll

Bra fiske på det grunda!


Har kommit ett par st runt 4 - 5 kg. Runt 40 på båten än så länge! Vi kör på jämt i toppen får se vem som vinner i dag..

På väg ut !


I drömväder nu hoppas vi fisket är bra också.

torsdag 22 april 2010

Nära Svenskt rekord !!


Som jag skrev i går så var vi i väg och meta i dag och fisket var till en början riktigt segt. Men efter ett telefonsamtal och en förflyttning så lossna det verkligen för oss. Dagen sluta för min del med runt 30 plattisar mest skrubbor upp till 600 gr men även några fina sandskäddor. Olle fick väl ca 20 plattisar men han stod för dagens bästa fångst en tånglake på 290 gr och en rötsimpa på 180 gr. Och detta på 5 timmars fiske. Hade tånglaken vägt 300 gr så hade det varit Svenskt rekord då ingen sådan finns registrerad så det var grymt nära! men så är fisket. Visst kan vi erkänna att det känns rätt surt. Men i bland är inte marginalen med en men det blir fler pass på detta stället.

måndag 19 april 2010

Horngäddetävling på Ön i Limhamn !!


Den 9:e maj så är det dags för vår klubb SFK Gripen att arrangera årets horngäddetävling på Ön i Limhamn. Och vi hoppas att så många som möjligt deltar och gör denna trevliga tävling ännu trevligare. Prisbordet kommer att ha ett värde av ca 50 000 kr och årets horngäddekung kommer kunna gå hem med en guldrulle. Tack vare alla fina priser så är det priser långt ner i resultatslistan så även om man inte placerar sig i toppen så är det chans till fina priser. Priset för att deltaga är 160 kr för seniorer/damer och för juniorer 80 kr födda 1994 eller senare. Man kan anmäla sig i samtliga sportfiskeaffärer i Malmö mer info om tävlingen så som tider, regler osv hittar ni här. Så passa på att anmäla er till en trevlig och rolig tävling vi hälsar gamla som nya deltagare välkomna.

Ni som följde bloggen (bloggintresserade) försvann när vi skapa den nya bloggen. Vi har nu kommit på att när vi skickar inlägg via E - post på mobilen så blir bloggen hackad, så det gör vi inte mer. Vi hoppas att ni ansluter er som följare av bloggen igen!

söndag 18 april 2010

Ny 20 + från Falken i dag !!


Ulf Starhe fortsätter att rada upp fina turer den 16:e april gav turen 6 över 10 kg. Och i dag var dom ute på nya äventyr och ännu en 20 + fick syna däcket på Falken. Den vägde fina 22,55 kg och fångstmannen var Thomas Borg turen gav sammanlagt 7 över 10 kg.

Vandia var i dag ute på mete och det hade varit riktigt bra med en blandning av sandskäddor, rödspättor och skrubbor. Även årets första reg på rödspätta hade kommit upp den vägde 1,54 kg. Även torskfisket hade varit bra i dag där uppe.

Även i Södra Öresund börjar metet att röra på sig det tas en hel del skrubbor i hamnarna. Och en Dansk liten turbåt hade skrubba upp till 1,2 kg i dag.

lördag 17 april 2010